Komory do mrożenia szokowego

Komory do mrożenia szokowego

Firmy, które muszą przechowywać produkty czy również materiały w odpowiednich ustaleniach termicznych powinny korzystać z oferty firm, które w swoim asortymencie posiadają dobrej klasy urządzenia chłodnicze na przykład takie jak kontenery, chłodnie, dojrzewanie wędlin czy też komory szokowe. Warto być świadomym o tym, że są to urządzenia przyszłościowe dostosowane do potrzeb klientów reprezentujących różnorakie branże. Pamiętajmy o tym, że są to między innymi urządzenia przenośne, które mogą być ustawione na halach magazynowych, niemniej jednak również na zewnątrz obiektu.

Taki sprzęt chłodniczy pozwala na przechowywanie w bezpiecznych ustaleniach temperaturowych surowców towarów czy też półproduktów wykorzystywanych w głównej mierze w branży spożywczej czy również przetwórczej.
Chłodnie, kontenery a także komory chłodnicze – na co zwrócić uwagę?
Głównie należy podkreślić, że są to specjalistyczne urządzenia chłodnicze, które pozwalają na szybkie schładzanie i przechowywanie produktów w odpowiednio niskich temperaturach. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się komory szokowe, które umożliwiają szybkie szokowe mrożenie oraz schładzanie. Warto dodać o tym, że takie wydajne mrożenie ogromnej ilości produktów jest możliwe dzięki innowacyjnym technologiom, a więc na przykład wyposażeniu takiej komory w intensywny obieg powietrza, który pozwala szybkie mrożenie, niemniej jednak także chłodzenie produktów. Warto dodać też o tym, że są to urządzenia w pełni sprawne, prócz tego spełniające wymogi zarówno weterynaryjne jak też sanitarne, które obowiązują w Unii Europejskiej. A dodatkowo są to komory o wysokiej użyteczności, które dostosowane są do potrzeb różnych branż. Warto dodać również o tym, że komory szokowe w wersji przenośnej to rozwiązanie bardzo funkcjonalne oraz praktyczne, ponieważ mogą być przenoszone z jednej zlokalizowania do drugiej w współzależności od naszych potrzeb. Takie komory wykorzystywane są do przechowywania w głównej mierze towarów spożywczych, wędlin, czy także mięs i serów. Jest to zatem rozwiązanie pozwalające na magazynowanie towarów w odpowiednich warunkach termicznych.

Sprawdź również informacje na stronie: komory szokowe.

Back to Top